Χριστουγεννιάτικη γιορτή 2015

Την Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου 2016 πραγματοποιήθηκε η χριστουγεννιάτικη εκδήλωση των κατηχητικών σχολείων του Κέντρου Νεότητας.

Στην κατάμεστη αίθουσα, ακούστηκαν βυζαντινοί ύμνοι και παραδοσιακά κάλαντα από το νεοσύστατη χορωδία του Κέντρου Νεότητας που διευθύνουν οι Ιεροψάλτες της ενορίας μας Ανάργυρος και Δημήτριος. Στη συνέχεια παρουσιάστηκε το ταμπλώ “Μικροί τυμπανιστές” από τα μικρότερα παιδιά και τέλος η θετρική παράσταση “Η Ελενίτσα και το θαύμα των Χριστουγέννων” κατά τη διάρκεια της οποίας έγινε αναπαράσταση της Γέννησης από τα παιδιά του Προκατηχητικού.

Η Ελενίτσα μεγαλώνει σε μια οικογένεια με οικονομικά προβλήματα. Ο πατέρας είναι άνεργος και έρχεται σε ρήξη με τη γυναίκα του όταν εκείνη επιμένει  πως θέλει να κρατήσει το δεύτερο παιδί τους που βρίσκεται στα σπλάχνα της, παρόλες τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν. Την ίδια στιγμή η Ελενίτσα ανακαλύπτει μια φτωχότερη οικογένεια μεταναστών, που μπήκαν κρυφά για να βρουν καταφύγιο σε μια γειτονική αποθήκη. Καθώς περιμένουν κι εκείνοι το δικό τους παιδί, η Ελενίτσα προσπαθεί να πείσει τους γονείς της να τους βοηθήσουν κι εκείνοι αρνούνται κατηγορηματικά. Άραγε θα συμβεί το θαύμα που θα ενώσει τις δύο τόσο διαφορετικές αλλά και τόσο ίδιες οικογένειες;

Δείτε το βίντεο ολόκληρης της εκδήλωσης:

You may also like...