Κατηχητικά Σχολεία

Στο Κέντρο Νεότητας λειτουργούν τα εξής τμήματα κατηχητικών σχολείων:

Προκατηχητικό

Με ευρηματικούς τρόπους, εποπτικό υλικό, δραματοποίηση, κουκλοθέατρο, αφήγηση, τραγούδι και πολύ παιχνίδι, τα μικρότερα παιδιά ηλικίας 4-6 ετών μαθαίνουν τις πρώτες αλήθειες της πίστης μας και αποκτούν γερά πνευματικά θεμέλια για την μετέπειτα πορεία τους. Το κατηχητικό για τα παιδιά προσχολικής ηλικίας, γίνεται κάθε Κυριακή μετά τη Θ. Λειτουργία από 10:00 έως 11:00.

Κατηχήτριες: Έλενα Δημητριάδη, Ελένη Ρεκλείτη

Κατώτατο κατηχητικό κοριτσιών

Διδακτικές ιστορίες, βίοι αγίων, παραβολές και τραγούδια είναι τα κύρια συστατικά του κατηχητικού σχολείου για κορίτσια ηλικίας Α’, Β’, και Γ’ Δημοτικού που γίνεται κάθε Κυριακή 11:00-12:00. Τα παιδιά μεγαλώνοντας εμβαθύνουν στις αλήθειες της πίστης μας ενώ μετά το πέρας του μαθήματος απασχολούνται δημιουργικά με όμορφες πρωτότυπες κατασκευές και παιχνίδια.

Κατηχήτριες: Ρέλλου Χριστίνα, Μαρία Μίχα

Κατώτερο κατηχητικό κοριτσιών

Τα κορίτσια που φοιτούν στη Δ’, Ε’ και ΣΤ’ Δημοτικού συγκεντρώνονται κάθε Κυριακή 12:00 έως 13:30 για την κατήχησή τους. Εκεί συναντούν τις συνομήλικες φίλες τους, μαθαίνουν, συζητούν, λύνουν τις απορίες τους και στη συνέχεια απασχολούνται με ευρηματικές δραστηριότητες, χειροτεχνίες, παιχνίδια κ.α.

Κατηχήτριες: Μαρία Νέγρη, Μαρία Παπαντωνίου

Κατώτερο κατηχητικό αγοριών

Το κατηχητικό για τα αγόρια Δημοτικού γίνεται κάθε Κυριακή πρωί 11:00-12:00 στην επάνω αίθουσα του Κέντρου Νεότητας. Μετά το μάθημα και τα τραγούδια τα παιδιά απασχολούνται με αθλητικές δραστηριότητες και παιχνίδια.

Κατηχητής: Μάριος Γεωργιάδης

Μέσο Κατηχητικό

Το κατηχητικό για αγόρια και κορίτσια Γυμνασίου-Λυκείου και απόφοιτους γίνεται κάθε Κυριακή 10:00 με 11:00 μετά τη Θεία Λειτουργία, σε έναν όμορφο χώρο που έχει διαμορφωθεί στην επάνω αίθουσα του Κέντρου Νεότητας. Μετά το πρωινό κέρασμα, ακολουθεί συζήτηση με τους νέους ενώ διοργανώνονται και διάφορες ενημερωτικές, καλλιτεχνικές, αθλητικές, φιλανθρωπικές ή ψυχαγωγικές δράσεις για τα παιδιά.

Κατηχητές: Μάριος Γεωργιάδης, Ζωή Ρέλλου