Κατηχητικά Σχολεία

Στο Κέντρο Νεότητας λειτουργούν τα εξής τμήματα κατηχητικών σχολείων:

Προκατηχητικό

Με ευρηματικούς τρόπους, εποπτικό υλικό, δραματοποίηση, κουκλοθέατρο, αφήγηση, τραγούδι και πολύ παιχνίδι, τα μικρότερα παιδιά ηλικίας 4-6 ετών μαθαίνουν τις πρώτες αλήθειες της πίστης μας και αποκτούν γερά πνευματικά θεμέλια για την μετέπειτα πορεία τους. Πολύτιμη είναι η συμμετοχή των γονέων, οι οποίοι παραμένουν στην αίθουσα του Κέντρου Νεότητας καθ’ όλη τη διάρκεια του μαθήματος και της δημιουργικής απασχόλησης που ακολουθεί, βοηθώντας και ενθαρρύνοντας τα παιδιά τους. Το κατηχητικό για τα παιδιά προσχολικής ηλικίας, γίνεται κάθε Κυριακή μετά τη Θ. Λειτουργία από 10:00 έως 11:00.

Κατηχήτριες: Έλενα Δημητριάδη, Ελένη Ρεκλείτη

Κατώτατο κατηχητικό κοριτσιών

Διδακτικές ιστορίες, βίοι αγίων, παραβολές και τραγούδια είναι τα κύρια συστατικά του κατηχητικού σχολείου για κορίτσια ηλικίας Α’, Β’, και Γ’ Δημοτικού που γίνεται κάθε Κυριακή 11:30-12:30. Τα παιδιά μεγαλώνοντας εμβαθύνουν στις αλήθειες της πίστης μας ενώ μετά το πέρας του μαθήματος απασχολούνται δημιουργικά με όμορφες πρωτότυπες κατασκευές και παιχνίδια.

Κατηχήτρια: Ρέλλου Χριστίνα

Κατώτερο κατηχητικό κοριτσιών

Τα κορίτσια που φοιτούν στη Δ’, Ε’ και ΣΤ’ Δημοτικού συγκεντρώνονται κάθε Κυριακή μεσημέρι 3:30 έως 5:00 και κατηχούνται από τη δεσποινίδα Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου. Συζητήσεις και παραδείγματα από την καθημερινότητα και την επικαιρότητα απαρτίζουν το μάθημα της δεσποινίδας Αλεξάνδρας, ενώ στη συνέχεια τα κορίτσια απασχολούνται με θεατρικό παιχνίδι, χειροτεχνίες, παιχνίδια κ.α.

Κατηχήτριες: Δι/δα Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου, Μαρία Νέγρη

Κατώτερο κατηχητικό αγοριών

Το κατηχητικό για τα αγόρια Δημοτικού γίνεται κάθε Σάββατο πρωί 10:00-11:00 στην αίθουσα του Κέντρου Νεότητας. Μετά το μάθημα και τα τραγούδια τα παιδιά μεταβαίνουν στους χώρους της “Αθλούπολης” όπου χωρισμένα κατά ηλικίες,  προπονούνται από τον κ. Φερφυρή στο άθλημα του ποδοσφαίρου.

Κατηχητές: Μάριος Γεωργιάδης, Κώστας Βασίλας

Μέσο Κατηχητικό

Το κατηχητικό για αγόρια και κορίτσια Γυμνασίου-Λυκείου γίνεται κάθε Κυριακή 10:00 με 11:00 μετά τη Θεία Λειτουργία, σε έναν όμορφο χώρο που έχει διαμορφωθεί στην επάνω αίθουσα του Κέντρου Νεότητας. Μετά το πρωινό κέρασμα, ακολουθεί συζήτηση με τους νέους ενώ διοργανώνονται και διάφορες ενημερωτικές, καλλιτεχνικές, αθλητικές, φιλανθρωπικές ή ψυχαγωγικές δράσεις για τα παιδιά.

Κατηχητές: Μάριος Γεωργιάδης, Ζωή Ρέλλου