Μυροφόρες 2018

 

 

   Για άλλη μια χρονιά, πολλά μικρά και μεγάλα κορίτσια των κατηχητικών σχολείων του Κέντρου Νεότητας, αποφάσισαν να μιμηθούν την Παναγία και τις Άγιες Μυροφόρες και να ακολουθήσουν τον Κύριο στα Θεία Πάθη Του, καθ’ όλη τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας. Με την ασπρόμαυρη φορεσιά τους και τις φαρδιές μοβ κορδέλες τους, παρακολούθησαν τις ακολουθίες του Νυμφίου, στάθηκαν ευλαβικά δίπλα στις ιερές εικόνες και στον Εσταυρωμένο, έψαλλαν τα εγκώμια και συνόδευσαν με τα φαναράκια τους τον Επιτάφιο στην περιφορά του.

     Ευχαριστούμε πολύ και συγχαίρουμε όλες τις μυροφόρες, αλλά και τις κατηχήτριες Μαρία Νέγρη, Αναστασία Παπαδοπούλου και Μαρία Αλεξοπούλου, που ήταν υπεύθυνες για την οργάνωση και τον συντονισμό τους.

     Τα κορίτσια έλαβαν ακόμη αναμνηστικά βιβλιαράκια για τη Μ. Εβδομάδα, νηστίσιμα κεράσματα και μια εικόνα  με την ευχή η Ανάσταση του Κυρίου να τους χαρίζει ελπίδα και ευλογία κάθε στιγμή της ζωής τους, όπως χάρισε και στις μυροφόρες γυναίκες που Τον ακολούθησαν στα Άγια Πάθη και αξιώθηκαν να φέρουν πρώτες το πιο χαρούμενο άγγελμα που ακούστηκε ποτέ…

ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ!

You may also like...