Ημερίδα Αστέρα 2014

“Η εξάσκηση στο ποδόσφαιρο από μόνη της δεν αρκεί. Σε μένα, που είμαι γυναίκα και μητέρα, δεν λέει σχεδόν τίποτα το να γίνουν οι γιοι μου άσσοι στο ποδόσφαιρο. Πάνω απ’ όλα θέλω να μάθουν να σκοράρουν σωστά στη ζωή. Και πώς θα γίνει αυτό; Όταν ακόμη και μέσα στο γήπεδο, που τόσο πολύ το απολαμβάνουν να βρίσκονται, ασκείται αγωγή. Ή καλύτερα, όταν συνεχίζεται η αγωγή που ξεκινά από το σπίτι και το σχολείο. Δεν θέλω το παιδί μου με την ίδια άνεση που κλωτσά μια μπάλα, να κλωτσά και τους συμμαθητές του. Δεν θέλω να μάθει βρισιές και ακόμη χειρότερα βλαστήμιες. Δεν θέλω να παρασύρεται από τις επιδόσεις του και να παραμελεί τα μαθήματά του. Δεν θέλω να μάθει στη ζωή του να εξαπατά τους συνανθρώπους του όπως πιθανόν να κάνει με τους συμπαίκτες του. Και δεν θέλω να μάθει να νικά με οποιοδήποτε τίμημα.

Όλα αυτά  όμως δεν θα τα καταλάβει μόνο του. Πέρα από τις δικές μας νουθεσίες θα πρέπει να του τα πει και κάποιος που προέρχεται από το χώρο και ασχολείται με την προπόνησή του. Ο πρώτος στόχος των Ακαδημιών, όπως και όλων όσων ασχολούνται με τα παιδιά, θα πρέπει να είναι η διαπαιδαγώγησή τους, έτσι ώστε πάνω απ’ όλα να γίνουν καλοί άνθρωποι, καλοί αθλητές κι έπειτα καλοί ποδοσφαιριστές. Κάτι τέτοιο ίσως μερικές φορές να έρχεται σε αντίθεση με τα συμφέροντα της ομάδας που επιδιώκει τη νίκη. Όμως εγώ που είμαι μάνα λέω ότι προτιμώ το παιδί μου να αδικηθεί, παρά να αδικήσει. Προτιμώ να παραγκωνιστεί, παρά να παραγκωνίσει. Προτιμώ να χάσει από τον αντίπαλό του, παρά να κερδίσει με απάτες. Προτιμώ να βγει από το παιχνίδι, παρά να βρίσει και να χτυπήσει.”

                                                                    Από την εισήγηση της κ. Βασίλα-Αυγέρη Ιωάννας

Στις 25 Ιανουαρίου 2014, το Δ.Σ. του Αθλητικού Σωματείου “Αστέρας Κορίνθου”, διοργάνωσε και παρουσίασε ημερίδα με θέμα “Ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο: Αναγκαιότητα ή χάσιμο χρόνου και χρηματος;”

Κατά τη διάρκειά της, πήραν τον λόγο αξιόλογοι ομιλητές που κράτησαν ζωντανό το ενδιαφέρον των ακροατών.

Στα πλαίσια της εκδήλωσης έγινε κοπή πρωτοχρονιάτικης πίτας και προβλήθηκε το παρακάτω βίντεο-αφιέρωμα στην ομάδα του Αστέρα.

You may also like...