Οδηγίες ασφαλούς λειτουργίας ενοριακών κατηχητικών συνάξεων 2021-2022

Σύμφωνα και με την εγκύκλιο της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδας θα ισχύσουν τα παρακάτω υγειονομικά μέτρα:

  1. Κάθε παιδί θα προσκομίσει έγγραφη άδεια του γονέα/κηδεμόνα του ότι επιτρέπει τη συμμετοχή του παιδιού στις ενοριακές δραστηριότητες. Το έντυπο θα δοθεί στα παιδιά την πρώτη φορά που θα έρθουν στο κατηχητικό σχολείο και θα επιστραφεί την επόμενη.
  2. Τα παιδιά οφείλουν, αναλογικά με τα όσα πράττουν στο σχολείο τους, να επιδεικνύουν στον κατηχητή πιστοποιητικό εμβολιασμού ή βεβαίωση νόσησης τελευταίου εξαμήνου ή τη σχολική κάρτα Covid-19 του αρνητικού αποτελέσματος που προσκόμισαν στο σχολείο τους την Παρασκευή προ του κατηχητικού.
  3. Εάν κάποιος μαθητής διαγνωστεί θετικός σε Covid-19, τότε ο γονέας/κηδεμόνας ενημερώνει τάχιστα τον κατηχητή για το θετικό αποτέλεσμα του διαγνωστικού ελέγχου. Είναι σημαντικό να γίνουν όλοι μέλη των ομάδων viber των κατηχητικών τμημάτων έτσι ώστε να διευκολυνθεί η άμεση ενημέρωση.
  4. Κάθε παιδί θα παρακολουθεί αυστηρά μόνο τα μαθήματα του τμήματός του.
  5. Στο τμήμα του προκατηχητικού θα γίνονται δεκτά μόνο τα παιδιά που πηγαίνουν νηπιαγωγείο και όχι μικρότερα.
  6. Οι γονείς των παιδιών όλων των τμημάτων καθώς και τα αδέρφια τους δεν θα μπορούν να μπαίνουν στο χώρο του Κέντρου Νεότητας. Θα αφήνουν τα παιδιά τους στην είσοδο την ώρα έναρξης και θα τα παραλαμβάνουν την ώρα αποχώρησης.
  7. Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική στους εσωτερικούς χώρους για όλα τα παιδιά και τους κατηχητές.
  8. Τα παιδιά θα έχουν πάντα μαζί τους το προσωπικό τους παγουρίνο και μικρή συσκευασία αντισηπτικού. Επίσης, τα νήπια που θα παρακολουθούν το προκατηχητικό και θα έρχονται στην αίθουσα αμέσως μετά την εκκλησία, θα φέρνουν μαζί τους από το σπίτι το πρωινό τους.
  9. Εννοείται ότι δεν προσερχόμαστε όταν είμαστε ασθενείς. Σε περίπτωση που εκδηλωθεί ασθένεια κατά τη διάρκεια του μαθήματος θα ενημερώνεται άμεσα ο γονέας.

Σκοπός μας είναι να κρατήσουμε τα κατηχητικά σχολεία ανοιχτά. Παρακαλούμε, βοηθήστε μας να τα καταφέρουμε!

You may also like...